31 °Ckevés felhő
2020. augusztus 15., szombat • Mária

Fokhagymakrémleves

Mariann , 2013. november 27.
Télen nagyon fontos a szervezet számára, hogy sok fokhagymát fogyasszunk, mivel erősíti az immunrendszerünket, így biztosak lehetünk benne, hogy nem fogunk megfázni. Ez a krémleves segít abban, hogy elegendő fokhagymát vigyünk be szervezetünkbe.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 8 gerezd fokhagyma
 3 evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál liszt
 só, bors
 fél liter csontleves
 2 dl tejszín

Elkészítés:
A fokhagymákat pucoljuk meg és zúzzuk össze őket, majd az olívaolajon fonnyasszuk meg. Ezután szórjuk rá a lisztet és hagyjuk pirulni. Amikor már szép rózsaszín színű a fokhagymánk, akkor tegyük hozzá a csontlevest.

Sózzuk, borsozzuk és felforraljuk az egész levest. Öntsük bele a tejszínt és egy kézi mixer segítségével keverjük össze, hogy jó krémes legyen és csomó mentes.

Tálalásnál meghinthetjük friss petrezselyemmel esetleg metélőhagymával. Illetve pirított zsemlekockát vagy bacon szalonnát is használhatunk.

Egyszerű, gyors és egészséges.
 
9 hozzászólás

bea74 • Pipi #9 • 7 éve, 3 hónapja és 2 napja

Egyik kedvenc levesem.

banyaianita • Tojás #8 • 7 éve, 3 hónapja és 4 napja

Na ezt ki kell próbáljam!!!

bettike • Überbrutál #7 • 7 éve, 3 hónapja és 16 napja

Fokhagymát is nagyon szeretem az ilyen leveseket is nagyon szeretem úgyhogy tökéletes!

csillucs • Nagymester #6 • 7 éve, 3 hónapja és 16 napja

juj de szeretem

Sonci • Messiás #5 • 7 éve, 3 hónapja és 16 napja

Finom lehet. Nem emlékszem, hogy ettem volna!

marco • Hiperaktív #4 • 7 éve, 3 hónapja és 16 napja

Imádom ezt a levest, csak ritkán eszem sajnos.

Hampster • Megszállott #3 • 7 éve, 3 hónapja és 16 napja

Szeretem de nem tudtam csinálni eddig...

Gizus • Überbrutál #2 • 7 éve, 3 hónapja és 17 napja

Ilyet még nem csináltam de tuti kipróbálom :-)

Minoni • Polihisztor #1 • 7 éve, 3 hónapja és 17 napja

Nyamiiiiiii!!!! Ezt meg is csinálom!