8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Fetával töltött paprika - antipasto

2020. augusztus 19.
15.0691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az olaszok imádják az előételeket, melyeket antipasto-nak hívnak. Ezek általában könnyed falatok, úgy mint a fetával töltött paprika, melynek receptjét, most Te is megtudod.


Hozzávalók:
1 kg pici paprika
250 g feta
100 g krémsajt
6 dl extra szűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
5 ág rozmaring
zöldfűszerek
bors

Elkészítés:
A paprikákat alaposan mossuk meg, majd vágjuk ki a csumájukat. A feta sajtot egy tálban kissé törjük össze, majd keverjük hozzá a krémsajtot és szórjuk meg borssal és ízlés szerint zöldfűszerekkel. Ezt követően töltsük meg a paprikákat a fetás töltelékkel és tegyük őket üvegbe.

Tegyünk melléjük fokhagymát, rozmaringot, majd öntsük le őket olíva olajjal úgy, hogy teljesen ellepje őket. Jól zárjuk le a fedelüket és hűtőben tárolva akár egy hétig is finom marad.
nincs még hozzászólás