12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Fetasajtos sült lazac

2018. október 06.
9.0281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető halétel, melyet diétázók is bátran fogyaszthatnak. Az emberek nagyon kevés halat fogyasztanak évente, pedig nagyon egészséges és emellett kevés kalóriát is tartalmaz.


Hozzávalók:
2 db lazacfilé
só, bors
pici fokhagymapor
50 g fetasajt
pici olívaolaj

Elkészítés:
A lazacszeleteket mossuk meg, majd töröljük őket szárazra. Ezután egy serpenyőbe teszünk pici olajat, majd a halszeleteket sóval, borssal és fokhagymaporral megszórjuk. Mindkét oldalukat fűszerezzük be. Közepes lángon kezdjük el sütni a halszeletek mindkét oldalát körülbelül 3-3 percig.

Közben érdemes a köretet elkészíteni mellé. Ha megsültek a halak, szedjük őket tányérra és szórjuk meg fetasajttal. Azonnal fogyaszthatjuk.
2 hozzászólás

eperjam

5 éve, 11 hónapja és 11 napja

Jajj de gusztusos! meglepett smiley

válasz erre

Gizus

5 éve, 11 hónapja és 11 napja

Egészen jó lehet ez a feta és a lazac.

válasz erre