Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető halétel, melyet diétázók is bátran fogyaszthatnak. Az emberek nagyon kevés halat fogyasztanak évente, pedig nagyon egészséges és emellett kevés kalóriát is tartalmaz.
Hozzávalók:
2 db lazacfilé
só, bors
pici fokhagymapor
50 g fetasajt
pici olívaolaj
Elkészítés:
A lazacszeleteket mossuk meg, majd töröljük őket szárazra. Ezután egy serpenyőbe teszünk pici olajat, majd a halszeleteket sóval, borssal és fokhagymaporral megszórjuk. Mindkét oldalukat fűszerezzük be. Közepes lángon kezdjük el sütni a halszeletek mindkét oldalát körülbelül 3-3 percig.
Közben érdemes a köretet elkészíteni mellé. Ha megsültek a halak, szedjük őket tányérra és szórjuk meg fetasajttal. Azonnal fogyaszthatjuk.