2019. november 22., péntek • Cecília

Fehérrépa püré

Mariann , 2019. november 01.
Mai receptünk egy isteni finom, alacsony kalóriatartalmú köret, melyet az ősszel érdemes elkészíteni sült húsokhoz. A kész pürén egyáltalán nem lehet észre venni, hogy répából készült, a gyerekek is kedvelni fogják.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 800 g fehérrépa
 2 db burgonya
 1 l tej
 só, bors
 100 g vaj

Elkészítés:
A burgonyát és a répát pucoljuk meg, majd vágjuk össze kisebb darabokra, így könnyebben meg fog főni. Tegyük fel a két zöldséget főni sós vízben. Addig főzzük, amíg minden zöldség elég puha nem lesz. Ezután leszűrjük és krumplinyomóval pürésítjük. Hozzáadjuk a kissé felmelegített tejet és a vajat, majd habosra keverjük az egészet.

Sóval, borssal ízesítjük, illetve keverhetünk bele friss zöldfűszereket.
 
2 hozzászólás

Lili • Messiás #2 • 2 hete és 5 napja

Szinte minden zöldségből lehet pürét készíteni.

Natasha • Überbrutál #1 • 2 hete és 6 napja

Nem ettem ilyet még de még hallani se hallottam.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Parmezános gombaköret
Parmezános gombaköret