13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Fehérrépa püré

2019. november 01.
28.8851
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni finom, alacsony kalóriatartalmú köret, melyet az ősszel érdemes elkészíteni sült húsokhoz. A kész pürén egyáltalán nem lehet észre venni, hogy répából készült, a gyerekek is kedvelni fogják.


Hozzávalók:
800 g fehérrépa
2 db burgonya
1 l tej
só, bors
100 g vaj

Elkészítés:
A burgonyát és a répát pucoljuk meg, majd vágjuk össze kisebb darabokra, így könnyebben meg fog főni. Tegyük fel a két zöldséget főni sós vízben. Addig főzzük, amíg minden zöldség elég puha nem lesz. Ezután leszűrjük és krumplinyomóval pürésítjük. Hozzáadjuk a kissé felmelegített tejet és a vajat, majd habosra keverjük az egészet.

Sóval, borssal ízesítjük, illetve keverhetünk bele friss zöldfűszereket.
2 hozzászólás

Lili

4 éve, 9 hónapja és 12 napja

Szinte minden zöldségből lehet pürét készíteni.

válasz erre

Natasha

4 éve, 9 hónapja és 13 napja

Nem ettem ilyet még de még hallani se hallottam.

válasz erre