24 °Cszórványos felhőzet
2020. augusztus 12., szerda • Zsuzsanna, Tiborc

Fehércsokis-áfonyás sajttorta

Mariann , 2020. április 26.
Mai receptünk egy istenien finom sajttorta, amit bárki elkészíthet otthon könnyedén. Az áfonya helyett lehet akár epret is használni, hiszen most már egyre több helyen lehet kapni friss magyar epret.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 175 g vajas keksz
 75 g pirított mandulapehely
 1 csipet só
 120 g vaj
 100 g finomliszt
 60 g porcukor
 250 g fehér csokoládé
 2,5 dl habtejszín
 125 g áfonya
 600 g krémsajt
 3 db tojás
 1 db tojássárgája

Elkészítés:
A keksz alaphoz a kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a mandulát és a csipet sót is. Így is daráljuk össze, végül az olvasztott vajat. Egy tortaforma aljában egyengessük el a kekszet és előmelegített sütőben 175 fokon 10 percig sütjük. Közben elkészítjük a sajtkrémet. Ehhez a fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg a habtejszínnel. Egy nagy tálban keverjük el a krémsajtot a tojásokkal, majd adjuk hozzá a megolvasztott csokit és az átszitált porcukrot, lisztet.

Végül forgassuk bele a megmosott és lecsepegtetett áfonyaszemeket. A krémet egyengessük el a megsült kekszalapon és tegyük vissza a sütőbe a tortát és 150 fokon 70 percig sütjük. Ha kész, akkor további 10 percig még hagyjuk pihenni a tortát a résnyire nyitott sütőben.
 
nincs még hozzászólás