Fehérboros-fokhagymás kékkagyló

Mariann , 2018. október 11.
Ha egy kicsit különlegesebb ételre vágysz, akkor mindenképpen érdemes elkészíteni ezt az egyszerű kagylós receptet. Manapság már nem nehéz beszerezni friss kagylót a boltokban, mely nagyszerű előételként szolgál.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 fej vöröshagyma
 3-4 darab babérlevél
 1 kg kékkagyló
 3 dl fehérbor
 7-8 gerezd fokhagyma
 egy csokor petrezselyemzöld
 1/2 dl olívaolaj
 egy kevés vaj
 egy csipet só, bors
 fél citrom leve

Elkészítés:
Nagyon fontos, hogy a kagylókat egy kicsit mossuk át és keféljük meg kívülről őket. A nyitott kagylókat dobjuk ki. A vöröshagymát vágjuk apróra, majd tegyük egy lábosba a babérlevéllel együtt. Ezután dobjuk bele a megtisztított kagylókat és öntsük fel forró vízzel, hogy teljesen ellepje. Ezután mehet bele 2 dl fehérbor és közepes lángon elkezdjük főzni.

Fedő alatt 6 percig pároljuk. Közben egy másik edényben felhevítjük az olajat és a vajat, majd megpirítjuk benne a zúzott fokhagymákat. Ha megpirult, akkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, valamint az 1 dl fehérbort. Visszatesszük a tűzre, hogy elpárologjon az alkohol, közben sóval és borssal megszórjuk.

Ha kész a kagyló, szűrjük le és dobjuk ki a ki nem nyílt darabokat. Ezután adjuk a fokhagymás szószhoz és fedő alatt az egészet összepároljuk. Citromlével meglocsolva tálaljuk.
 
2 hozzászólás

Most pont akciós a kagyló az aldiban

Minoni • Polihisztor #1 • 1 hete és 1 napja

Nem ez a kedvenc ételem

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.