Hozzávalók:
250 g csicseriborsó
1 fej lila hagyma
1/4 bögre petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
2 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál só, bors
1 bögre zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Érdemes csicseriborsóból konzervet venni, hiszen ez már be van áztatva és azonnal felhasználható. Csepegtessük le és tegyük egy aprítógépbe. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a petrezselymet, a fokhagymát, a citromlevet és a fűszereket. Addig aprítjuk a gépben, míg összeáll az egész.
A masszát ezután egy tálba tesszük és belekeverjük a zsemlemorzsát. Néhány órára hűtőbe tesszük. Ezután kisebb golyókat formázunk, majd egy serpenyőben, forró olajban 2-3 perc alatt kisütjük a golyókat. Pitával és friss salátával fogyasztjuk.