2 °Cborús égbolt
2020. november 25., szerda • Katalin

Fahéjas-sütőtökös csiga

Mariann , 2020. november 12.
Mai receptünk egy istenien finom pékáru, amit ilyenkor, a sütőtök szezonjakor érdemes elkészíteni. A sütőtök és a fahéj tökéletesen kiegészítik egymást.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g liszt
 200 g sült tökpüré
 80 g porcukor
 60 g olvasztott vaj
 3 dl tej
 25 g friss élesztő
 1 db tojássárga
 1 csipet só
 100 g vaj
 6 evőkanál cukor
 3 teáskanál fahéj

Elkészítés:
Egy dl tejet langyosítsunk meg, morzsoljuk bele az élesztőt valamint egy kisevőkanál cukrot és hagyjuk felfutni. Közben a lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot, a sót, a tökpürét, az olvasztott vajat, a tojássárgát és végül a felfutott élesztőt. Kezdjük el dagasztani és összedolgozni a tésztát, közben adagonként a maradék tejet is adjuk hozzá.

Ha a tészta elválik az edény falától, akkor tegyük félre, takarjuk le és hagyjuk kelni 40 percig. A megkelt tésztát ezután kicsit gyúrjuk át, majd osszuk két felé és nyújtsuk ki őket téglalap alakúra. Kenjük meg őket vajjal, szórjuk meg fahéjjal és cukorral, majd tekerjük fel őket és vágjuk fel 2,5 cm vastagon.

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a csigákat, és kelesszük őket még 30 percig. Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra és a megkelt csigákat 25-30 perc alatt süssük készre.
 
1 hozzászólás

Sandy • Messiás #1 • 1 hete és 5 napja

Ahh de finom lehet ez.