Hozzávalók:
100 ml meleg víz
100 ml meleg tej
25 g friss élesztő
2 teáskanál cukor
1 csipet só
260 g finomliszt
2 evőkanál olvasztott vaj
+ 4-5 evőkanál olvasztott vaj a töltelélkhez
2 nagy evőkanál őrölt fahéj
4 nagy evőkanál porcukor
Elkészítés:
A meleg tejet és a vizet öntsük egy edénybe, majd adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt. Pihentessük 5 percig, míg az élesztő felfut. Közben a lisztet mérjük ki egy edénybe és szórjuk hozzá a csipet sót. Ha felfutott az élesztő, adjuk a liszthez és kezdjük el összekeverni. Ha már kezd a tészta összeállni, akkor mehet bele a két evőkanál olvasztott vaj.
Szép fényesre dagasztjuk a tésztát, majd az edénybe szórunk egy kis lisztet, bele tesszük a tésztát és azt is megszórjuk liszttel. Ezt követően jöhet fél óra kelesztés. Kelesztés után a tésztát kicsit összegyúrjuk és lisztes felületen téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük a tésztát olvasztott vajjal, majd megszórjuk fahéjjal és porcukorral. A hosszabbik oldalánál elkezdjük feltekerni a tésztát, majd a tekercset középen egy éles késsel kettévágjuk. Gyors mozdulatokkal összecsavarjuk a két tésztát úgy, hogy a vágott része lesz felül. A végeit összeillesztjük. Végül 175 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.