2019. január 17., csütörtök • Antal, Antónia

Fahéjas kifli

Mariann , 2019. január 09.
Mai receptünk ismét egy nagyon finom péksütemény, amit könnyen elkészíthetünk otthon. A fahéjas kiflit imádni fogják a gyerekek is, reggelire nagyon jó, de uzsonnára is elcsomagolhatjuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 700 g finomliszt
 3 dl tej
 1 db tojássárgája
 40 g friss élesztő
 10 evőkanál cukor
 2 dl napraforgó olaj
 2 teáskanál fahéj
 1 kiskanál só

Elkészítés:
A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt egy pici cukorral. Ezután a lisztet tegyük egy tálba és adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót is. Alaposan összegyúrjuk a tésztát egészen addig, amíg el nem válik a táltól. Letakarjuk és hagyjuk 1 órán át kelni.

A megkelt tésztát osszuk 3 részre, majd a gombócokat kör alakban nyújtsuk ki és vágjuk tetszés szerinti cikkekre. A cikkeket még egy kicsit nyújtjuk, majd feltekerjük őket és kifliket formázunk belőle. Formázás előtt még meg lehet egy kis plusz fahéjjal szórni őket.

Tepsire tesszük és hagyjuk 30 percet kelni. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük őket.
 
1 hozzászólás

Tök jó ez. Szeretem a fahéjas péksütiket.