Mai receptünk ismét egy nagyon finom péksütemény, amit könnyen elkészíthetünk otthon. A fahéjas kiflit imádni fogják a gyerekek is, reggelire nagyon jó, de uzsonnára is elcsomagolhatjuk.
Hozzávalók:
700 g finomliszt
3 dl tej
1 db tojássárgája
40 g friss élesztő
10 evőkanál cukor
2 dl napraforgó olaj
2 teáskanál fahéj
1 kiskanál só
Elkészítés:
A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt egy pici cukorral. Ezután a lisztet tegyük egy tálba és adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót is. Alaposan összegyúrjuk a tésztát egészen addig, amíg el nem válik a táltól. Letakarjuk és hagyjuk 1 órán át kelni.
A megkelt tésztát osszuk 3 részre, majd a gombócokat kör alakban nyújtsuk ki és vágjuk tetszés szerinti cikkekre. A cikkeket még egy kicsit nyújtjuk, majd feltekerjük őket és kifliket formázunk belőle. Formázás előtt még meg lehet egy kis plusz fahéjjal szórni őket.
Tepsire tesszük és hagyjuk 30 percet kelni. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük őket.