13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Fahéjas keksz

2017. november 12.
26.5411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy gyors és egyszerű édességet mutatunk ma, amit bármikor elkészíthetünk és napokig eláll, ha megfelelően tároljuk. Elkészíthető egészségesebb formában is, csupán a hozzávalókat kell lecserélni.


Hozzávalók:
150 g vaj
120 g barna cukor
200 g finomliszt
2-3 teáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a fahéjat, majd adjuk hozzá a citrom reszelt héját is. Ezután a hideg vajat morzsoljuk a lisztes keverékbe és alaposan gyúrjuk össze az egészet. Ha még kell, akkor adjunk hozzá pici lisztet. Az elkészült tésztát tegyük be a hűtőbe fél órára, hogy omlós legyen a keksz.

Végül diónyi nagyságú gombócokat formálunk és sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. Egy villával nyomkodjuk őket össze, majd előmelegített sütőben, 175 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 11 hónapja és 4 napja

Uhhh ez de jó. Karácsonykor kipróbálom.

válasz erre

Minoni

6 éve, 11 hónapja és 4 napja

Ami fahéjas az jöhet!

válasz erre