12 ℃Részben felhős
2017. november 22., szerda • Cecília

Fahéjas keksz

Mariann , 2017. november 12.
Egy gyors és egyszerű édességet mutatunk ma, amit bármikor elkészíthetünk és napokig eláll, ha megfelelően tároljuk. Elkészíthető egészségesebb formában is, csupán a hozzávalókat kell lecserélni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 150 g vaj
 120 g barna cukor
 200 g finomliszt
 2-3 teáskanál fahéj
 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a fahéjat, majd adjuk hozzá a citrom reszelt héját is. Ezután a hideg vajat morzsoljuk a lisztes keverékbe és alaposan gyúrjuk össze az egészet. Ha még kell, akkor adjunk hozzá pici lisztet. Az elkészült tésztát tegyük be a hűtőbe fél órára, hogy omlós legyen a keksz.

Végül diónyi nagyságú gombócokat formálunk és sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. Egy villával nyomkodjuk őket össze, majd előmelegített sütőben, 175 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Hiperaktív #2 • 1 hete és 2 napja

Uhhh ez de jó. Karácsonykor kipróbálom.

Minoni • Polihisztor #1 • 1 hete és 2 napja

Ami fahéjas az jöhet!