2018. augusztus 22., szerda • Menyhért, Mirjam

Extra krémes paradicsomszósz tésztákhoz

Mariann , 2018. március 21.
Tény, hogy az egyik legkönnyebben elkészíthető étel, a tészta, amire elég egy kis paradicsomos szószt önteni és már kész is a finom ebéd vagy vacsora. De ne bolti paradicsomszószt használjunk, készítsünk egyszerű, de annál finomabb otthoni szószt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 gerezd fokhagyma
 400 ml passzírozott paradicsom
 1 teáskanál szárított oregánó
 1 teákanál szárított bazsalikom
 2 evőkanál mascarpone
 só, bors
 olaj

Elkészítés:
Kevés olajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval, majd mehet bele a mascarpone is. Jól elkeverjük és alacsony lángon hagyjuk főni.

Közben érdemes kifőzni a tésztát is. És ha leszűrtük, akkor csak egyszerűen forgassuk bele a paradicsomos szószunkba. Ezután már lehet is tálalni.
 
3 hozzászólás

becky • Messiás #3 • 5 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ez a mascarpones szósz jól hangzik. Attól biztosan krémes lesz.

kalifa • Hiperaktív #2 • 5 hónapja, 1 hete és 6 napja

Érdekes h mascarpone is van benne.

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 5 hónapja, 1 hete és 6 napja

Üvegben szoktam venni tészta szószt, pedig milyen egyszerű csinálni.