Hozzávalók:
40 dkg vöröshagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 liter csontlé
1 nagy csipet só
1 csipet bors
friss bagett
10 dkg sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk és halvány szeletekre vágjuk. A vajat egy fazékban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát. Lefedjük és körülbelül 10 percig pároljuk, közben időnként megkavarjuk.
Ezt követően lassú tűzön, fedő nélkül, gyakori kavargatás mellett karamellizáljuk a hagymát. Ha már szép aranyszínű a hagymánk, akkor adjuk hozzá a lisztet és öntsük fel a forró csontlével. Közepes lángon negyedórát főzzük, közben néha néha megkavargatjuk. Sózzuk és borsozzuk.
A bagettet szeleteljük fel és szórjunk rá bőven sajtot, majd egy tepsibe téve néhány perc alatt megpirítjuk őket a sütőben. A tányérokba kimerjük a forró levest és végül rárakunk 2-2 db kenyérszeletet. Ha valaki fogyókúrázik az a sajtot hagyja ki. Készítsen inkább pirított kenyérkockákat és szórjon néhányat a levesbe.