12 ℃Részben felhős
2017. november 22., szerda • Cecília

Eredeti bolognai spagetti

Mariann , 2017. november 13.
Ha Olaszországra gondolunk, akkor első körben a pizza jut az eszünkbe, utána pedig a bolognai spagetti. A gyerekek általában nagyon szeretik, így ha van elég időnk, akkor érdemes otthon is elkészíteni ezt az olasz ételt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 300 g spagetti
 1 db sárgarépa
 70 g paradicsompüré
 250 g darált hús
 1 fej vöröshagyma
 2-3 szál zeller
 1 dl vörösbor
 2 babérlevél
 rozmaring
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés:
A spagettit forró sós vízben főzzük ki és szűrjük le. Az olívaolajon pirítsuk meg a darált húst, közben pedig adjuk hozzá a vörösbort és sóval, borssal szórjuk meg. Ezután az apróra vágott répát, zellert és hagymát keverjük a húshoz, majd mehetnek bele a fűszerek és a paradicsompüré is. A tészta főzővizéből két merőkanállal teszünk a húshoz és így pároljuk 45 percig a húst.

Végül a kész tésztára kanalazunk a bolognaiból és megszórjuk egy pici sajttal.
 
2 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #2 • 1 hete és 1 napja

De imádom! A friss bazslikom is alap szerintem.

monyó • Überbrutál #1 • 1 hete és 1 napja

Én pici cukrot is szoktam bele tenni a paradicsom miatt.