13 ℃Esik
2017. szeptember 21., csütörtök • Máté, Mirella

Erdei gombás omlett

Mariann , 2017. szeptember 05.
Ha kedveled az őszi ízeket, akkor a gomba biztosan szerepel a bevásárlólistádon. Vásárolj többféle erdei gombát és készíts belőle például reggelire egy kiadós omlettet. Mutatjuk a receptet!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db tojás
 egy-két marék erdei gomba
 20 g füstölt szalonna
 1 evőkanál főzőtejszín
 25 g trappista sajt vagy kecskesajt
 só, bors ízlés szerint
 1 teáskanál petrezselyem

Elkészítés:
A tojásokat verjük fel a tejszínnel és szórjunk bele sót, borsot. A gombákat megtisztítjuk, majd egy kissé feldaraboljuk. A szalonnával együtt megpirítjuk egy serpenyőben, majd félretesszük. Ezután ugyan ebben a serpenyőben lefedve kezdjük el sütni a tojásokat. Amikor még az omlett teteje folyós, szórjuk rá a sajtot és a megsütött gombás keveréket.

Amikor már kezd megdermedni, a sajt megolvadni, akkor hajtsuk össze az omlettet és szórjuk meg a petrezselyemmel. Ezután tálalhatjuk is.
 
2 hozzászólás

Tekla • Csirke #2 • 2 hete és 1 napja

Erdei gombákat én sem kedvelem. Csak csiperkét szoktam venni.

mokus84 • Überbrutál #1 • 2 hete és 1 napja

Az erdei gombákat annyira nem kedvelem, szerintem túl erős az ízük.