9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 22., csütörtök • Előd

Epres pite

Mariann , 2016. március 09.
Már egyre több helyen lehet kapni epret, így egy nagyon egyszerű és ínycsiklandozó epres receptet mutatunk Nektek. Ezt akár húsvétra is elkészíthetitek, vagy akár a hosszú hétvégén ha egy egész vendégsereget vártok.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 50 g finomliszt
 180 g vaj
 2 evőkanál porcukor
 1 csipet só
 30 ml víz
 500 g eper
 3 evőkanál kukoricaliszt
 170 g cukor
 120 ml víz
 120 ml tejszínhab

Elkészítés:
Készítsük el a tésztát. Ehhez a lisztet és a sót keverjük össze és adjuk hozzá a porcukrot. A vajat hidegen keverjük a liszthez és adjuk hozzá a vizet is. Gyúrjunk tésztát belőle, de fontos, hogy a vaj ne melegedjen fel. Ha kész a tészta, tegyük a hűtőbe fél órára. Egy piteformát kenjünk ki vajjal és nyomkodjuk bele a tésztát. A felesleget vágjuk le.

A tésztára tegyük nehezéked, hogy ne emelkedjen meg sütés közben. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A tejszínhabot verjük fel és tegyük félre. Az epret mossuk meg és vágjuk le a zöld részt. Az eper felét félretesszük. A másik felét a cukorral egy edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni.

Közepes lángon gyakran megkeverve felforraljuk. A kukoricakeményítőt és a vizet keverjük csomómentesre, majd adjuk az eperhez. Folyamatos kevergetés mellett 10 percig főzzük, míg besűrűsödik. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni. A kész pite aljára tegyünk a tejszínhabból, majd szórjuk rá az epreket és öntsük rá az eperkrémet. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
 
3 hozzászólás

Minoni • Polihisztor #3 • 5 éve, 7 napja

Jól néz ki az már egyszer biztos.

Móni • Überbrutál #2 • 5 éve, 7 napja

Jaj de jól néz ki. Ilyet ennék.

Cynthia • Überbrutál #1 • 5 éve, 7 napja

Wow de jól néz ki