12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Epres keksz

2017. május 28.
11.9831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Még mindig tart az eper szezon, már egyre több helyen lehet szedni a hazai epret, így ma mutatunk egy egyszerű epres keksz receptet. Ezt imádni fogják a gyerekek is, ráadásul el lehet készíteni egészségesebb formában is.


Hozzávalók:
150 g eper
4-5 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tejszín
2 tojás
150 g barna cukor
250 g puha vaj
170 g zabpehely
2 gramm sütőpor
220 g finomliszt
50 g kristálycukor

Elkészítés:
Az epret mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra és szórjuk meg a kristálycukorral. Hagyjuk állni, míg elkészítjük a tésztát. Ehhez egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a zabpelyhet. Egy másikban habosra keverjük a vajat és a barna cukrot, majd belekeverjük a tojást, a tejszínt és a vaníliás cukrot.

Végül a lisztes keveréket is hozzáadjuk a krémhez, majd az epret. Összekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsire diónyi gombócokat teszünk. Picit nyomjuk le őket, majd előmelegített sütőben, 190 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.
3 hozzászólás

Lili

7 éve, 5 hónapja és 3 napja

Fincsi lehet.

válasz erre

zitucska

7 éve, 5 hónapja és 3 napja

Epret frissen szeretem inkább.

válasz erre

leoni

7 éve, 5 hónapja és 3 napja

Ezeket a kekszeket a legkönnyebb megcsinálni.

válasz erre