Hozzávalók:
150 g eper
4-5 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tejszín
2 tojás
150 g barna cukor
250 g puha vaj
170 g zabpehely
2 gramm sütőpor
220 g finomliszt
50 g kristálycukor
Elkészítés:
Az epret mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra és szórjuk meg a kristálycukorral. Hagyjuk állni, míg elkészítjük a tésztát. Ehhez egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a zabpelyhet. Egy másikban habosra keverjük a vajat és a barna cukrot, majd belekeverjük a tojást, a tejszínt és a vaníliás cukrot.
Végül a lisztes keveréket is hozzáadjuk a krémhez, majd az epret. Összekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsire diónyi gombócokat teszünk. Picit nyomjuk le őket, majd előmelegített sütőben, 190 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.