Epres gyümölcstorta

Mariann , 2019. április 16.
Már csak néhány nap és itt a húsvét. Ha még mindig nem tudod, milyen süteményt készíts, akkor próbáld ki ezt a könnyed és egyszerű piskótás gyümölcstortát, amihez már vásárolhatsz friss gyümölcsöt a piacon vagy a boltokban.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g liszt
 150 g cukor
 4 db tojás
 4 evőkanál víz
 1 csomag sütőpor
 1 csomag vaníliás cukor
 3 dl tej
 1 csomag pudingpor
 2 evőkanál cukor
 400 g eper
 1 csomag tortazselé

Elkészítés:
Ha nem szeretnél a piskótával bajlódni, akkor azt megvásárolhatod a boltokban. De ha te szeretnéd elkészíteni ezt is, akkor első lépésként a tojásokat válasszuk szét, a sárgákhoz keverjük hozzá a 150 g cukrot és a vaníliás cukrot. Elkezdjük összekeverni és a 4 evőkanál vizet folyamatosan adagoljuk hozzá. A lisztet és a sütőport összekeverjük és ezt is a tojásos keverékhez adjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a két keveréket. Egy vajjal és liszttel kikent tortaformába tesszük a tésztát és előmelegített sütőben 160 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tejet feltesszük melegedni, közben belekeverjük a cukrot és a pudingport. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha a tészta megsült és kihűlt, akkor a kissé kihűlt krémet rákenjük. Az epreket vágjuk össze tetszés szerint és tegyük a krémre. Majd készítsük el a tortazselét és öntsük az eperre. Hűtőben hagyjuk teljesen összeállni a tortát.
 
nincs még hozzászólás