2018. augusztus 22., szerda • Menyhért, Mirjam

Epres brownie

Mariann , 2018. május 09.
Eper szezon idején muszáj elkészíteni a legfinomabb süteményeket is, melyeket érdemes feldobni egy kis hazai eperrel. Szerezz be igazi hazai epret és lepd meg családodat finom csokis brownieval. Imádni fogják.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g étcsokoládé
 220 g vaj
 400 g cukor
 160 g finomliszt
 60 g cukrozatlan kakaópor
 4 db tojás
 1 csipet só
 1 teáskanál sütőpor
 250 g friss eper

Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg, majd törjük bele a csokoládét és hagyjuk, hogy felolvadjon a csoki a vajban. A tojásokat verjük fel alaposan a cukorral, majd szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Keverjük össze az alapot és közben adjuk hozzá a csipet sót, valamint az olvasztott csokit. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a krémet.

Szórjuk bele tetszés szerint a megmosott és megtisztított epreket. Előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már kívül enyhén ropogós, de belül még egy kicsit folyós.
 
1 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Huuu csoki és eper együtt! Gyilkos combo!