11 °C
borús égbolt
2025. május 10., szombat
Ármin, Pálma

Eperfagyi házilag

2014. június 25.
3.8581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy sokak által kedvelt nyári édesség, azaz a fagylalt. Nem csak fagylaltkészítő géppel lehet készíteni házilag fagyit, hanem nélküle is, mégpedig a követező módon.


Hozzávalók:
350 g eper
115 g cukor
190 g tejföl
190 g habtejszín
fél kiskanál citromlé

Elkészítés:
Az epret mossuk meg és kockázzuk fel. Ezt követően rászórjuk a cukrot és lefedve pihentetjük körülbelül egy órát. A többi hozzávalót belekeverjük az eperbe és egy botmixer segítségével pürésítjük az egészet.

Egy dobozba tesszük a más összeturmixolt masszát és fél órára a mélyhűtőbe tesszük. Négyszer-ötször megismételjük a folyamatot, azaz fél óránként kivesszük a botmixerrel összekeverjük, így krémes lesz és megszilárdul.
3 hozzászólás

Zita.Péter

11 éve, 9 hónapja és 23 napja

Hmmm de jó kis recept! mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

11 éve, 9 hónapja és 23 napja

Még sose csináltam házilag fagyit, max porból de az nem az igazi.

válasz erre

Enci

11 éve, 9 hónapja és 23 napja

Nagyon szeretem a gyümölcsös fagyikat! mosolygó smiley

válasz erre