27 °C
tiszta égbolt
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Eperfagyi házilag

2014. június 25.
3.8783
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy sokak által kedvelt nyári édesség, azaz a fagylalt. Nem csak fagylaltkészítő géppel lehet készíteni házilag fagyit, hanem nélküle is, mégpedig a követező módon.


Hozzávalók:
350 g eper
115 g cukor
190 g tejföl
190 g habtejszín
fél kiskanál citromlé

Elkészítés:
Az epret mossuk meg és kockázzuk fel. Ezt követően rászórjuk a cukrot és lefedve pihentetjük körülbelül egy órát. A többi hozzávalót belekeverjük az eperbe és egy botmixer segítségével pürésítjük az egészet.

Egy dobozba tesszük a más összeturmixolt masszát és fél órára a mélyhűtőbe tesszük. Négyszer-ötször megismételjük a folyamatot, azaz fél óránként kivesszük a botmixerrel összekeverjük, így krémes lesz és megszilárdul.
3 hozzászólás

Zita.Péter

11 éve, 10 hónapja és 21 napja

Hmmm de jó kis recept! mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

11 éve, 10 hónapja és 21 napja

Még sose csináltam házilag fagyit, max porból de az nem az igazi.

válasz erre

Enci

11 éve, 10 hónapja és 21 napja

Nagyon szeretem a gyümölcsös fagyikat! mosolygó smiley

válasz erre