13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Élesztő nélküli gyors házi cipó

2020. április 01.
27.6751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy gyorsan elkészíthető házi cipó, amihez nem kell keleszteni a tésztát és még kovász vagy élesztő sem szükséges, a szódabikarbóna majd teszi a feladatát. Egy óra alatt el lehet készíteni sütéssel együtt.


Hozzávalók:
450 g liszt
2 dl kefir
1 kávéskanál só
1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A lisztet, a sót és a szódabikarbónát szórjuk egy nagy keverőtálba, majd a közepébe öntsük bele a kefirt. Kefir helyett joghurtot is használhatunk. Keverjük össze, de ha túlságosan ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá pici lisztet. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk, amit lisztezett felületen kicsit dolgozzuk át és formáljunk belőle egy szép kerek cipót.

Tegyük egy tepsire vagy kenyérsütő edénybe a cipót és a tetejét vágjuk be ízlés szerint és egy kis vízzel kenjük meg. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 40-50 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni és már lehet is fogyasztani.
2 hozzászólás

Gizus

4 éve, 4 hónapja és 1 napja

Na ezt megcsinálom.

válasz erre

leoni

4 éve, 4 hónapja és 1 napja

Na ez jól jön mert sehol nem kapni élesztőt.

válasz erre