9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Egyszerű tejfölös piskóta

2019. május 04.
9.2831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Piskótát készíteni nem túl egyszerű, azonban ha van egy jó recepted, akkor nem kell vele sokat bajlódni. Ez a pillekönnyű tejfölös-citromos piskóta recept biztosan elnyeri majd sokak tetszését. Lehet krémmel megkenni vagy csak magában enni.


Hozzávalók:
300 g liszt
200 g tejföl
160 g cukor
100 g vaj
3 db tojás
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kétféle cukrot és keverjük egészen habosra. Ezután mehet hozzá egyenként a tojássárgája, a tejföl, valamint a citrom reszelt héja és leve. A teojásfehárjét egy csipet sóval verjük habbá, majd apránként adagoljuk a krémhez a sütőporos liszttel együtt. Dolgozzunk óvatosan, nehogy összeessen a hab.

Egy tepsit vagy formát sütőpapírral béleljünk ki, tegyük bele a krémet és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
2 hozzászólás

Zita.Péter

5 éve, 4 hónapja és 19 napja

Mondjuk ezt is el lehet rontani, ha a tojás összeesik.

válasz erre

EszterSzabadkai

5 éve, 4 hónapja és 19 napja

Ez jól hangzik.

válasz erre