Egyszerű tejfölös piskóta

Mariann , 2019. május 04.
Piskótát készíteni nem túl egyszerű, azonban ha van egy jó recepted, akkor nem kell vele sokat bajlódni. Ez a pillekönnyű tejfölös-citromos piskóta recept biztosan elnyeri majd sokak tetszését. Lehet krémmel megkenni vagy csak magában enni.


Hozzávalók:
 300 g liszt
 200 g tejföl
 160 g cukor
 100 g vaj
 3 db tojás
 1 db citrom
 1 csomag vaníliás cukor
 1 csomag sütőpor
 1 csipet só

Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kétféle cukrot és keverjük egészen habosra. Ezután mehet hozzá egyenként a tojássárgája, a tejföl, valamint a citrom reszelt héja és leve. A teojásfehárjét egy csipet sóval verjük habbá, majd apránként adagoljuk a krémhez a sütőporos liszttel együtt. Dolgozzunk óvatosan, nehogy összeessen a hab.

Egy tepsit vagy formát sütőpapírral béleljünk ki, tegyük bele a krémet és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
 
2 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #2 • 2 hete és 2 napja

Mondjuk ezt is el lehet rontani, ha a tojás összeesik.

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 2 hete és 3 napja

Ez jól hangzik.