Mai receptünk egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető leves, melyhez ráadásul nincs is szükség sok hozzávalóra. Ebédre tökéletes választás.
Hozzávalók:
100 g tarhonya
50 g füstölt szalonna
3-4 db burgonya
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
só
Elkészítés:
A szalonnát kockázzuk fel, majd pirítsuk a zsírján. Közben a hagymát apróra vágjuk és a zsíron megpirítjuk. Ehhez adjuk a tarhonyát és egy kicsit kevergetve pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd az egészet felöntjük 1 liter vízzel.
Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a felforrt leveshez adjuk. Sóval ízesítünk, majd körülbelül 20 perc alatt készre főzzük az egészet. Akkor jó, amikor a tarhonya és a burgonya is puha.