13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Egyszerű szecsuáni csirke

2014. augusztus 17.
4.4851
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerűen elkészíthető, gyors étel. Mivel nem a hagyományos receptet osztjuk meg most veletek, így könnyen összedobhatjuk ezt az ételt. Jól laktat és nem hizlal túlságosan.


Hozzávalók:
szecsuáni szósz
350 g csirkemell
só, bors
rizs
olívaolaj

Elkészítés:
A csirkét vágjuk vékony csíkokra, majd egy nagyobb wokban kevés olajon kezdjük el sütni. Sóval és borssal ízesítjük, esetleg használhatunk kínai fűszerkeveréket is. Amikor levet ereszt, akkor tovább pároljuk a húst, amíg puha nem lesz.

Ha elpárolgott a lé, akkor adjuk hozzá a szecsuáni szószt. Közben főzzünk ki 1 vagy 2 csomag rizst. Ha összeforrt a szecsuáni, akkor a rizs közepébe szedünk és tálaljuk is.
3 hozzászólás

Zita.Péter

10 éve, 6 hónapja és 4 napja

Nyami micsoda kínai kaja, az egyik kedvencem az omlós csirke mellett...

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 6 hónapja és 4 napja

Szeretem, bár én még sose csináltam otthon. mosolygó smiley Lehet itt az ideje.

válasz erre

Linda

10 éve, 6 hónapja és 5 napja

Én is ilyet szoktam csinálni, bár én teszek hozzá pluszban répát is.

válasz erre