Hozzávalók:
250 g spenótos ravioli
1 doboz sűrített paradicsom
4 szem paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 evőkanál margarin
só, bors
ételízesítő
friss bazsalikom
reszelt sajt
Elkészítés:
Mivel ez egy egyszerű recept, így előre elkészített raviolit főzünk ki bő, sós vízben. Ha valakinek több ideje van, az természetesen saját maga is elkészítheti a raviolit. Amíg a tészta fő, addig elkészítjük a mártást.
Ehhez egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, majd adjuk hozzá a szalonnát és az apróra vágott hagymát. Dinszteljük üvegesre a hagymát. Ezt követően adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, valamint az átpasszírozott, meghámozott paradicsom kockákat is.
Ezután fűszerezzük a mártást és néhány percig forraljuk, míg az ízek összeérnek. A tésztát leszűrjük, tányérokra szedjük és leöntjük a mártással. Végül egy kevés reszelt sajttal megszórjuk.