9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Egyszerű spenótos ravioli

2014. július 02.
2.2261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni tésztaétel, melyet az olaszok előszeretettel fogyasztanak. Ha valaki nem szereti a spenótot, az ebben a formában biztosan meg fogja enni, hiszen alig érezni az ízét.


Hozzávalók:
250 g spenótos ravioli
1 doboz sűrített paradicsom
4 szem paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 evőkanál margarin
só, bors
ételízesítő
friss bazsalikom
reszelt sajt

Elkészítés:
Mivel ez egy egyszerű recept, így előre elkészített raviolit főzünk ki bő, sós vízben. Ha valakinek több ideje van, az természetesen saját maga is elkészítheti a raviolit. Amíg a tészta fő, addig elkészítjük a mártást.

Ehhez egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, majd adjuk hozzá a szalonnát és az apróra vágott hagymát. Dinszteljük üvegesre a hagymát. Ezt követően adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, valamint az átpasszírozott, meghámozott paradicsom kockákat is.

Ezután fűszerezzük a mártást és néhány percig forraljuk, míg az ízek összeérnek. A tésztát leszűrjük, tányérokra szedjük és leöntjük a mártással. Végül egy kevés reszelt sajttal megszórjuk.
4 hozzászólás

Lolaa

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Nagyon szeretem a tésztaféléket, így ezt is megenném! mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Nem vagyok egy nagy ravioli evő, de szerintem ezt így kipróbálom.

válasz erre

Sonci

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Imádom minden fajtáját!mosolygó smiley Köszi a receptet!

válasz erre

Gucci

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Nyamiii! mosolygó smiley Biztosan fincsi lehet.

válasz erre