Egyszerű sonkás csigák

Mariann , 2019. április 14.
Mai receptünk egy nagyon egyszerű húsvét vendégváró finomság, amihez akár a húsvéti sonkát is felhasználhatod ha túl sokat vettél belőle. A péksüteményt persze nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hanem bármikor.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 csomag bolti kelt tészta
 200 g sonka
 4-5 db főtt tojás
 100 g vaj
 100 g sajt
 1 csokor snidling
 1 teáskanál só
 1 mokkáskanál bors
 1/2 mokkáskanál szerecsendió

Elkészítés:
A kelt tésztát természetesen mi magunk is elkészíthetjük, de ha nem szeretnénk sokáig bajlódni vele, akkor vásároljunk a boltban előre elkészített tésztát. Ha megvan a tészta, akkor lisztes felületen nyújtsuk ki ha kell, majd olvasztott vajjal alaposan kenjük meg. Ezután a sonkát és a tojásokat vágjuk össze kisebb darabokra és szórjuk el a tésztán. Megszórjuk apróra vágott snidlinggel és a többi fűszerrel. Végül megszórhatjuk kevés sajttal is.

Ezután feltekerjük óvatosan a tésztát és egy éles késsel 2-3 cm vastagon felszeleteljük. Ezután tehetjük sütőpapírral bélelt tepsire vagy tortaformába is. Fedjük le és hagyjuk pihenni 30 percet. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük.
 
1 hozzászólás

eperjam • Überbrutál #1 • 3 napja és 15 órája

Ez majdnem olyan mint a pizzás csiga.