A petrezselymet szinte minden főzés alkalmával érdemes használni, ugyanis frisseségével bármilyen ételt képes feldobni. Készíthetünk belőle mártást is, amit mártogatósként is lehet fogyasztani, de halakhoz, húsokhoz is kiváló.
Hozzávalók:
2 csokor petrezselyem
1 citrom leve
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál kapor
60 ml extra szűz olívaolaj
1-2 teáskanál fehérborecet
só, bors
Elkészítés:
A petrezselymet kissé vágjuk össze és a nagyobb fás részeket vágjuk le. A fokhagymát tisztítsuk meg és tegyük egy aprítóba a petrezselyemmel együtt. Mehet hozzá a kapor és a többi hozzávaló is. Ízlés szerint fűszerezzük, majd az egészet alaposan aprítsuk össze. Ha túl sűrű lenne, akkor olajjal lehet még változtatni rajta.
Tegyük zárható üvegbe és fogyasszuk pitával, hússal vagy bármivel.