2019. június 26., szerda • János, Pál

Egyszerű karalábéleves

Mariann , 2019. március 19.
Mai receptünk egy nagyon egyszerű leves, melyben főleg a zöldségek, azok közül is a karalábé dominál. A karalábé rengeteg vitamint tartalmaz, így érdemes belőle minél többet fogyasztani a hétköznapokon is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 db karalábé
 1 db sárgarépa
 1 db vöröshagyma
 1 db fehérrépa
 100 g leves tészta
 1 csokor petrezselyem
 2 evőkanál napraforgó olaj
 1 teáskanál ételízesítő
 só, bors ízlés szerint
 1 evőkanál cukor

Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg, majd vágjuk őket össze tetszés szerint. Ezután egy nagyobb lábosba tegyünk olajat és kezdjük el megpárolni rajta a hagymát. Ha már kezd összeesni, mehet hozzá a többi zöldség is. Sóval, borssal és a cukorral megszórjuk és így együtt egy kis ideig pirítjuk. Ezután az egészet felöntjük 1 dl vízzel és fedő alatt főzzük 15 percig. Közben ételízesítőt is szórjuk hozzá.

Felöntjük további 8 dl vízzel a levest és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Végül szórjuk bele a tésztát és az apróra vágott petrezselymet. Az egész levest készre főzzük.
 
nincs még hozzászólás