Hozzávalók:
4 pohár joghurt
150 g erdei gyümölcsök (vagy ízlés szerint más)
6 evőkanál porcukor
fél csésze étkezési zselatin
1 doboz habtejszín (2,5 dl)
Elkészítés:
Egy nagy fém keverőtálban összekeverjük a joghurtot, a porcukrot és a zselatint, majd feltesszük tűzhelyre. Állandó kevergetés mellett felmelegítjük a masszát, de fontos, hogy ne forrjon fel. Ha a zselatin már elolvadt, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és ha kihűlt a joghurtos keverék, akkor hozzákeverjük a tejszínhabot. A gyümölcs felét belekeverjük a joghurtba, majd félrerakjuk.
Egy tortaforma alját kibéleljük a megmaradt gyümölccsel, majd ráöntjük a joghurtos keveréket. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.