17 ℃
2017. október 21., szombat • Orsolya

Egyszerű joghurtos szederfagyi

Mariann , 2017. augusztus 06.
A tomboló hőségben a legkönnyebben egy finom fagyival tudjuk lehűteni magunkat. De ha esetleg otthon nincs fagyi, akkor néhány hozzávalóval könnyedén készíthetünk magunkat, ráadásul egészségesebb is lesz a boltinál.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g szeder
 80 g cukor vagy méz
 250 g vaníliás joghurt

Elkészítés:
A szedret válogassuk át, majd mossuk meg alaposan. Ezután tegyük egy fazékba, adjuk hozzá a cukrot és öntsük fel 75 ml vízzel. Alacsony lángon főzzük 2-3 percig, míg összeesik, majd átpasszírozzuk egy szitán és hagyjuk kihűlni. A vaníliás joghurtot keverjük össze a már kihűlt szederkrémmel és töltsük fagyikészítő formákba.

Szúrjunk mindegyikbe egy pálcikát és tegyük a fagyasztóba egy éjszakára, de legalább 5-6 órára, hogy teljesen megdermedjen.
 
3 hozzászólás

leoni • Messiás #3 • 2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Vaníliás joghurtnak nem lesz fura íze ha lefagyasztjuk?!

Linda • Polihisztor #2 • 2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Tök jók ezek a házi fagyik.

zitucska • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Kár hogy olyan sokára lesz hideg.