2020. január 20., hétfő • Fábián, Sebestyén

Egyszerű gombás penne

Mariann , 2018. február 16.
Vegetáriánus vendég jön hozzád? Akkor készíts számára egyszerű, de annál finomabb gombás pennét. Hamar elkészíthető, ráadásul húsmentes, de ha valaki szereti a húst, akkor akár egy kis sült csirkével is el lehet készíteni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g penne
 1 fej vöröshagyma
 300 g vegyes gomba
 100 g vaj
 2 dl alaplé
 só, bors
 friss petrezselyemzöld
 100 g reszelt mozzarella
 olívaolaj

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós, forró vízben. Közben a hagymát vágjuk apróra, a gombát pedig tetszés szerinti méretre. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és pároljuk meg rajta a hagymát. Ezután mehet bele a gomba is, sóval és borssal ízesítünk. Ha a gomba már kezd pirulni, akkor adjuk mellé a vajat és az alaplét. Ha már kicsit sűrűsödik, akkor a kifőtt tésztát is belerakjuk.

Végül pedig mehet bele az apróra vágott petrezselyem és a reszelt sajt.
 
2 hozzászólás

Natasha • Überbrutál #2 • 2 éve, 1 hónapja és 2 napja

Aki vega annak ez tényleg tökéletes.

Linda • Polihisztor #1 • 2 éve, 1 hónapja és 2 napja

Gomba nem a kedvenc. De tésztával még az is jó.