8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Egyszerű fahéjas sütemény

2019. február 24.
11.2871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy gyors és egyszerű sütemény receptjét mutatjuk ma meg, melyhez nem kell sok hozzávaló és ehetjük egy kevés porcukorral megszórva vagy akár almakompóttal is tökéletes. Ha szereted a fahéjas ízt, akkor ezt imádni fogod.


Hozzávalók:
225 g puha vaj
225 g cukor
3 db tojás
225 g finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
150 g tejföl

Elkészítés:
A vajat és a cukrot dolgozzuk el alaposan, majd egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat is. Ezután beleszitáljuk a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát és alaposan elkeverjük. Egy masszív tésztát fogunk kapni, melyhez végül hozzáadjuk a tejfölt is, amitől egy picit lazább lesz. Ilyenkor még lehet egy kis diót vagy magvakat belekeverni ha szeretnénk.

Egy formát vajazzunk ki, tegyünk bele sütőpapírt és beletesszük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
1 hozzászólás

Edit90

5 éve, 7 hónapja és 5 napja

Kicsit olyan mint a kevert almás.

válasz erre