Mivel itt a cseresznye szezonja, ezért mutatunk egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető sütemény receptet. A cseresznyét lehet egyébként eperrel is helyettesíteni vagy más gyümölccsel, amit szeretünk.
Hozzávalók:
3 db tojás
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1,5 dl étolaj
1 csomag sütőpor
300 g liszt
150 g cseresznye
Elkészítés:
A cseresznyéket mossuk meg, majd magozzuk őket ki és tegyük félre. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tejet és az étolajat. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd ezt is keverjük a tojásos krémhez. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és beleszórjuk a kimagozott cseresznyét.
Ezután előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával nézzük meg mikor sül meg pontosan. Hagyjuk kihűlni és porcukorral megszórva tálaljuk.