Egyszerű cseresznyés sütemény

Mariann , 2019. június 07.
Mivel itt a cseresznye szezonja, ezért mutatunk egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető sütemény receptet. A cseresznyét lehet egyébként eperrel is helyettesíteni vagy más gyümölccsel, amit szeretünk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 db tojás
 150 g cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 1 dl tej
 1,5 dl étolaj
 1 csomag sütőpor
 300 g liszt
 150 g cseresznye

Elkészítés:
A cseresznyéket mossuk meg, majd magozzuk őket ki és tegyük félre. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tejet és az étolajat. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd ezt is keverjük a tojásos krémhez. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és beleszórjuk a kimagozott cseresznyét.

Ezután előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával nézzük meg mikor sül meg pontosan. Hagyjuk kihűlni és porcukorral megszórva tálaljuk.
 
1 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #1 • 8 hónapja, 1 hete és 2 napja

olyan mint a meggyes piskóta.