Hozzávalók:
2 db érett banán (vagy akár túlérett)
2 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
1 evőkanál rum
150 g liszt
1 teáskanál sütőpor
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A banánokat meghámozva tegyük egy tálba és egy villa segítségével pépesítsük. Adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük el és mehet hozzá a cukor, a vaníliás cukor és a rum is. Rum helyett fahájat vagy citromhéjat is adhatunk bele, ízlés kérdése. Legvégén keverjük a masszához a lisztet és a sütőport. Ha túl lágy, folyós lenne a massza, akkor pici lisztet adjunk még hozzá.
Az olajat forrósítsuk fel és két kiskanál segítségével formázzunk golyókat, majd 2-3 perc alatt kisütjük őket az olajban. Ha megsültek, lecsepegtetjük őket és ízlés szerint porcukorral vagy sima cukorral megszórjuk őket.