13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Egyszerű banános fánk

2018. február 04.
2.1411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan itt a farsangi szezon, ami egyet jelent a fánkok megjelenésével. Ilyenkor sok helyen sütnek a bálokra fánkokat, ami nem éppen a legegészségesebb édesség, de ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz isteni fánkot egy kis banán hozzáadásával.


Hozzávalók:
2 db érett banán (vagy akár túlérett)
2 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
1 evőkanál rum
150 g liszt
1 teáskanál sütőpor
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A banánokat meghámozva tegyük egy tálba és egy villa segítségével pépesítsük. Adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük el és mehet hozzá a cukor, a vaníliás cukor és a rum is. Rum helyett fahájat vagy citromhéjat is adhatunk bele, ízlés kérdése. Legvégén keverjük a masszához a lisztet és a sütőport. Ha túl lágy, folyós lenne a massza, akkor pici lisztet adjunk még hozzá.

Az olajat forrósítsuk fel és két kiskanál segítségével formázzunk golyókat, majd 2-3 perc alatt kisütjük őket az olajban. Ha megsültek, lecsepegtetjük őket és ízlés szerint porcukorral vagy sima cukorral megszórjuk őket.
3 hozzászólás

Sonci

6 éve, 8 hónapja és 4 napja

Ez szuper recept.

válasz erre

kalifa

6 éve, 8 hónapja és 4 napja

Kipróbálásra már el is mentem. mosolygó smiley

válasz erre

regeena

6 éve, 8 hónapja és 4 napja

Uhhh de jó. Ezt kipróbálom.

válasz erre