2018. augusztus 17., péntek • Jácint

Egyszerű banános fánk

Mariann , 2018. február 04.
Lassan itt a farsangi szezon, ami egyet jelent a fánkok megjelenésével. Ilyenkor sok helyen sütnek a bálokra fánkokat, ami nem éppen a legegészségesebb édesség, de ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz isteni fánkot egy kis banán hozzáadásával.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 db érett banán (vagy akár túlérett)
 2 db tojás
 2 csomag vaníliás cukor
 2 evőkanál cukor
 1 evőkanál rum
 150 g liszt
 1 teáskanál sütőpor
 olaj a sütéshez

Elkészítés:
A banánokat meghámozva tegyük egy tálba és egy villa segítségével pépesítsük. Adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük el és mehet hozzá a cukor, a vaníliás cukor és a rum is. Rum helyett fahájat vagy citromhéjat is adhatunk bele, ízlés kérdése. Legvégén keverjük a masszához a lisztet és a sütőport. Ha túl lágy, folyós lenne a massza, akkor pici lisztet adjunk még hozzá.

Az olajat forrósítsuk fel és két kiskanál segítségével formázzunk golyókat, majd 2-3 perc alatt kisütjük őket az olajban. Ha megsültek, lecsepegtetjük őket és ízlés szerint porcukorral vagy sima cukorral megszórjuk őket.
 
3 hozzászólás

Sonci • Messiás #3 • 6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ez szuper recept.

kalifa • Hiperaktív #2 • 6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Kipróbálásra már el is mentem.

regeena • Pipi #1 • 6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Uhhh de jó. Ezt kipróbálom.