13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Egyedényes paradicsomos tészta

2017. május 17.
8.0141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha kevés idő van a főzésre, vagy nem szeretnél túl sok mosatlant a konyhában, akkor készíts egyedényes tésztaételt. Nagyon könnyen elkészítheted, nem kell hozzá külön 2-3 edény.


Hozzávalók:
500 g fusilli tészta
olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olasz fűszerek
2 evőkanál só
2 doboz konzerv aprított paradicsom
1 evőkanál balzsamecet
950 ml forró vízzel
friss bazsalikom
250 g spenót
50 g vaj
3 púpos kiskanál mascarpone

Elkészítés:
Egy nagyobb edénybe tegyünk olajat, majd az apróra vágott hagymát pároljuk meg. Ha már puha a hagyma, akkor tegyük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket. 1-2 percig pirítsuk, majd öntsük bele a paradicsomot, a balzsamecetet és a sót. További 5 percig főzzük az egészet.

Ezután mehet bele a forró víz és a tészta. Forraljuk fel és 10-15 percig főzzük, míg a tészta jól megszívja magát. Ha már megfőtt a tészta, akkor mehet bele a spenót és a vaj, végül pedig a mascarpone is amitől igazán krémes lesz az egész.
3 hozzászólás

csillucs

7 éve, 6 hónapja és 8 napja

Bírom ezeket. Facebookon mindig nézem az ilyen főzős videókat.

válasz erre

Cynthia

7 éve, 6 hónapja és 9 napja

Egy kis szalonnával még jobb. mosolygó smiley

válasz erre

regeena

7 éve, 6 hónapja és 9 napja

Ez most nagyon menő és tényleg tök jók.

válasz erre