2019. november 15., péntek • Albert, Lipót

Egyedényes carbonara tészta

Mariann , 2019. november 04.
Ismét egy szuper tésztaétel receptjét mutatjuk meg, melyhez nem kell sok edény, csupán egyre van szükségünk. Ez a carbonara nem tejszínnel készül, hanem az eredeti receptet veszi alapul, azaz tojás kell hozzá.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g spagetti
 100 g parmezán sajt
 7 dl húsleves
 5 szelet bacon
 3 db tojássárgája
 2 gerezd fokhagyma
 2 teáskanál bazsalikom
 fél vöröshagyma
 só, bors

Elkészítés:
Egy nagyobb edénybe pirítsuk meg az összevágott bacont, majd szedjük ki és tegyük félre. A hagymát a visszamaradt zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Ha már illatozik a hagyma, akkor mehet bele a száraz tészta és felöntjük az egészet az alaplével. Közepes lángon 15 percig főzzük, szórjuk meg sóval és borssal. Közben verjük fel a tojásokat és adjuk hozzá a reszelt sajtot.

A főzési idő előtt nem sokkal egy kevés vizet keverjünk a tojáshoz és utána öntsük a tésztához. Amikor a tészta magába szívta az összes folyadékot végül megszórjuk a bazsalikommal és a baconnel.
 
nincs még hozzászólás