Hozzávalók
300 g penne tészta
6 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1/4 teáskanál fekete bors
1 evőkanál olívaolaj
4 csésze víz
1 fej brokkoli
4 evőkanál vaj
1 pohár főzőtejszín
3/4 csésze parmezán sajt
Elkészítés:
A brokkolit picit mossuk meg, majd vágjuk kisebb rózsákra. Közben forró enyhén sós vízben félig megfőzzük a tésztát, majd leöntjük és visszatesszük az edénybe. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a sót és a borsot, majd felöntjük a vízzel. Felforraljuk a vizet és 5 percig főzzük magas lángon. Néha kevergessük meg.
Ezt követően a brokkolit is beletesszük valamint a vajat és további 2-3 percig főzzük. A hőt vegyük lejjebb és mehet bele a tejszínt és a parmezán sajt is. Folyamatos kevergetés mellett készre főzzük az egészet. Ízlés szerint még sóval és borssal meg lehet szórni.