Hozzávalók:
1 fej karfiol
100 g teljes kiőrlésű kenyér
20 g vaj
petrezselyem
1/2 citrom
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál olívaolaj
70 g olvasztott vaj
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A karfiol leveleit vágjuk le és mossuk meg alaposan. Majd egy nagyobb edényben 5 perc alatt főzzük puhára. Közben olvasszuk meg a vajat és keverjük hozzá az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és a paprikát. A lecsepegtetett karfiolt kenjük meg a paprikás keverékkel. Előmelegített sütőben 200 fokon elkezdjük sütni a karfiolt.
Közben a 20 g vajat egy serpenyőben felmelegítjük és megpirítjuk rajta a kenyeret, amit előtte kisebb kockákra vágtunk. Ha megpirultak, akkor összekeverjük őket az apróra vágott petrezselyemmel. Végül a megsült egész karfiolt megszórjuk a kenyérrel és egy pici citromlével.