8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Egészben sült ropogós liba Márton napra

2018. november 10.
26.7771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Közeledik Márton napja, amikor a hagyományok szerint liba kerül a családok asztalára. Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el a tökéletes Márton napi sült libát.


Hozzávalók:
1 egész liba
1 csokor petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
2 db alma

Elkészítés:
A fokhagymát és a petrezselymet vágjuk egészen finomra, majd keverjük össze sóval és borssal. Ezt a keveréket jól belemasszírozzuk a liba belsejébe. Az almákat negyedekre vágjuk, kivágjuk a magházat és ezt is a liba hasába tesszük. Ezután külsejét sóval és borssal bedörzsöljük. A liba combjait és szárnyait csomagoljuk be alufóliába és kössük őket össze.

Ezután tegyük egy nagy tepsire hasával lefelé és fedjük le az egészet alufóliával. Előmelegített sütőben 170 fokon 80 percig sütjük. Ezután megfordítjuk és a kisült zsírral meglocsolgatjuk. Lefedjük és újabb 80 percig sütjük.

Ha jól átsült már a liba, akkor mindenhonnan levesszük a fóliát, ismét meglocsoljuk a kisült zsírjával és 180 fokon 30 percig aranybarnára sütjük a libát a hasán, majd a hátán is.
2 hozzászólás

Sonci

5 éve, 10 hónapja és 27 napja

Jó kis liba, nyami.

válasz erre

Linda

5 éve, 10 hónapja és 27 napja

Ma már bekajáltunk libából!

válasz erre