12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Egészben sült fokhagymás szűzpecsenye

2018. december 06.
11.9492
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Karácsonyi menüt kitalálni sosem egyszerű, mert gondolni kell arra, hogy mennyi időnk van főzni és arra is, hogy egy-egy étel elkészítése mennyire nehéz. A szűzpecsenye az egyik legfinomabb hús, amit könnyedén elkészíthetsz és lenyűgözheted vele az egész családot.


Hozzávalók:
700 g szűzpecsenye
0,5 dl olaj
2 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
1 teáskanál mustár
só, bors

Elkészítés:
Először távolítsuk el a pecsenyén található hártyákat, bánjunk óvatosan a hússal. Ezután mossuk meg és töröljük szárazra. Alaposan megszórjuk sóval és borssal. Ezután az olajhoz keverjük hozzá a mustárt és a zúzott fokhagymákat, majd ezzel is alaposan dörzsöljük be a húst. Néhány órára hagyjuk pihenni, így sokkal omlósabb lesz majd.

Egy tepsit kenjük ki zsírral, majd tegyük bele a húst és öntsük nyakon a borral, valamint tegyünk mellé vagy rá rozmaringot. Lefóliázzuk és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük.
1 hozzászólás

pilótakeksz

5 éve, 9 hónapja és 6 napja

Uhhh ez jó. Egyszerű.

válasz erre