Egészben sült fokhagymás szűzpecsenye

Mariann , 2018. december 06.
Karácsonyi menüt kitalálni sosem egyszerű, mert gondolni kell arra, hogy mennyi időnk van főzni és arra is, hogy egy-egy étel elkészítése mennyire nehéz. A szűzpecsenye az egyik legfinomabb hús, amit könnyedén elkészíthetsz és lenyűgözheted vele az egész családot.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 700 g szűzpecsenye
 0,5 dl olaj
 2 ág rozmaring
 2 gerezd fokhagyma
 1 dl fehérbor
 1 teáskanál mustár
 só, bors

Elkészítés:
Először távolítsuk el a pecsenyén található hártyákat, bánjunk óvatosan a hússal. Ezután mossuk meg és töröljük szárazra. Alaposan megszórjuk sóval és borssal. Ezután az olajhoz keverjük hozzá a mustárt és a zúzott fokhagymákat, majd ezzel is alaposan dörzsöljük be a húst. Néhány órára hagyjuk pihenni, így sokkal omlósabb lesz majd.

Egy tepsit kenjük ki zsírral, majd tegyük bele a húst és öntsük nyakon a borral, valamint tegyünk mellé vagy rá rozmaringot. Lefóliázzuk és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük.
 
1 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #1 • 5 napja és 6 órája

Uhhh ez jó. Egyszerű.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.