2018. szeptember 21., péntek • Máté, Mirella

Édesburgonyasaláta

Mariann , 2018. március 04.
Dobj össze vacsorára vagy ebédre egy egyszerű, de laktató salátát. Az édesburgonya sokkal egészségesebb mint a rendes, ráadásul édesebb íze is van, olyan mintha sütőtököt ennél. Szuper salátát lehet készíteni belőle.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 



Hozzávalók:
 750 g édesburgonya
 1 db vöröshagyma
 1 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál barna cukor
 1/4 csésze balzsamecetet
 100 g rukkola
 100 g feta sajt
 1 db avokádó
 2 evőkanál fenyőmag

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra, a hagymát vágjuk karikákra. Tegyük őket egy tepsire, szórjuk meg sóval és borssal, valamint olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Félidőben átforgatjuk az egészet.

Közben a cukrot és az ecetet egy serpenyőben elkezdjük összeforralni. Ha felforrt, akkor lejjebb vesszük a tüzet és néhány perc alatt hagyjuk besűrűsödni, és ezután levesszük, hagyjuk kihűlni. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.

Végül összeállítjuk a salátát. Ehhez a rukkolát tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kihűlt burgonyát és hagymát, a kockákra vágott avokádót, a morzsolt feta sajtot, a balzsamecetes dresszinget és a legvégén a fenyőmagot.
 
3 hozzászólás

becky • Messiás #3 • 7 hónapja, 3 napja

krumpli meg saláta...?

Bogyó • Pipi #2 • 7 hónapja, 4 napja

Ez nagyon tetszik. Jó íze lehet.

Natasha • Überbrutál #1 • 7 hónapja, 4 napja

Tök jó.