0 ℃Tiszta idő
2020. június 01., hétfő • Tünde

Édesburgonyás pite

Mariann , 2019. november 17.
Az édesburgonyát nem csak köretként lehet tálalni főételek mellé, hanem készíthetünk belőlük például ínycsiklandozó őszi édességet. Egy kis fahéjjal feldobva még édesebb lesz az eredmény, a tejszínhabot pedig ne sajnáljuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 gramm édesburgonya
 4 evőkanál vaj
 3/4 bögre barna cukor
 1 teáskanál fahéj
 fél teáskanál gyömbér
 fél teáskanál szerecsendió
 1 csipet só
 3 darab tojás
 2 teáskanál vanília kivonat
 fél bögre tejföl
 1 darab tojás (kenéshez)
 fél adag pitetészta

Elkészítés:
Ha nem akarunk a tésztával bajlódni, akkor vegyünk egy adagot a boltban és a felét használjuk csak fel. A burgonyákat mossuk meg, majd egy edénybe tegyük bele és öntsünk rá annyi vizet, ami teljesen ellepi. Forrástól számított 45-50 percig főzzük, míg teljesen puha nem lesz. A tésztát közben nyújtsuk ki és tegyük formába, majd tegyük a hűtőbe.

A kissé kihűlt édesburgonyát megpucoljuk, majd krumplinyomón át pürésítjük. Ehhez keverjük a fűszereket, a tojásokat, a cukrot és a tejfölt. Összekeverjük és érdemes egy szitán átszűrni az egészet, hogy biztosan ne legyenek benne darabok. Ezután a pitetésztára öntsük a krémet és a tojással kenjük be a tészta szélét, majd egy fóliával takarjuk le.

Végül előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük, majd vegyük le a fóliát és további 15 percig sütjük.
 
nincs még hozzászólás