Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető vegetáriánus fasírt, amit a hétköznapokban is elkészíthetünk bármikor. Nem kell hozzá sok minden, ráadásul ízlésünk szerint fűszerezhetjük. Diéta alatt is fogyasztható.
Hozzávalók:
500 g édesburgonya
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
80 g bébispenót
só, bors
reszelt szerecsendió
1 db tojás
80 g zsemlemorzsa
Elkészítés:
Az édesburgonyákat mossuk meg, majd mindegyiket csomagoljuk bele alufóliába és tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Ha megsültek, akkor egyszerűen vágjuk őket óvatosan félbe és kanalazzuk ki a húsukat. Egy serpenyőbe tegyünk olajat, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a spenótot. Kevergessük és hagyjuk, hogy összeessen a spenót, közben fűszerekkel ízesítsük.
Végül elkeverjük a burgonyát, a spenótot, a tojást és a zsemlemorzsát. Kisebb korongokat készítünk a masszából, végül pedig olajon megpirítjuk.