11 °C
tiszta égbolt
2024. április 27., szombat
Mariann, Zita

Édes káposztasaláta majonéz nélkül

2019. augusztus 04.
10.2521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy finom, ropogós házi káposztasaláta, amit majonéz nélkül kell elkészíteni. Könnyű összedobni és szinte bármilyen húshoz kínálhatjuk, de akár keleti ételek mellé is jól megy.


Hozzávalók:
3 fej káposzta
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál bors
5 evőkanál cukor
5 dl víz
3 evőkanál ecet


Elkészítés:
A répát és a hagymát megpucoljuk, a káposzta külső leveleit is távolítsuk el. Ezután mindegyik zöldséget gyaluljuk le egy nagy tálba. Jól megsózzuk, összekeverjük és hagyjuk pihenni fél órát. Közben a vizet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk az ecetet is és 1-2 percig főzzük. A zöldségek levét kinyomkodjuk és üvegekbe töltjük őket.

Végül pedig öntsük fel az üvegeket az elkészített vízzel és hagyjuk pihenni kis időt. Ezt követően már lehet is fogyasztani a salátát.
1 hozzászólás

Pocok

5 éve, 1 hónapja és 19 napja

Húshoz nagyon jó.

válasz erre