11 °C
erős felhőzet
2024. április 26., péntek
Ervin

Ecetes-fokhagymás fejes saláta

2019. június 08.
6.8071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A tojásos nokdelit egyszerűen lehetet fejes saláta nélkül fogyasztani, ezért ma mutatunk egy nagyon ízletes ecetes-fokhagymás változatot, ha nem szeretnéd mártogatni és beáztatni a salátát, hanem helyette csak ízesíteni szeretnéd.


Hozzávalók:
1 db fejessaláta
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál víz
1 teáskanál só
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A salátát mossuk meg alaposan, majd hagyjuk lecsepegni. Egy nagyobb tálba tépkedjük bele a megmosott salátát és tegyük félre. Egy kisebb tálban keverjük össze a fehérborecetet, az olajat, a vizet és a sót, majd kevergessük el, hogy a só felolvadjon. Ezután locsoljuk meg a salátát ezzel a keverékkel és végül reszeljük rá a fokhagymát.

Alaposan forgassuk össze a salátát és tegyük a hűtőbe kis időre, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután már lehet is fogyasztani tojásos nokedlihez vagy más húsokhoz.
1 hozzászólás

zsebibaba

5 éve, 3 hónapja és 19 napja

Wow ez király.

válasz erre