15 °Cerős felhőzet
2020. október 01., csütörtök • Malvin

Ecetes káposztasaláta

Mariann , 2020. július 26.
Készíts gyorsan és egyszerűen a hétvégi ebédhez egy kis káposztasalátát, ami édes és roppanós. Jobb, mint a boltban vásárolt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 fej káposzta
  dl víz
 0,5 dl ecet
 3 evőkanál kristálycukor
 1 evőkanál bors
 2 teáskanál só
 1 fej vöröshagyma
 2-3 db répa
 1 mokkáskanál őrölt kömény

Elkészítés:
A káposzta külső leveleit távolítsuk el, majd vágjuk ki a torzsát is és gyaluljuk le, vagy csak vékonyan vágjuk fel. A hagymát és a répát szintén pucoljuk meg és vékonyan gyaluljuk le. Keverjük össze egy tálban a zöldségeket és szórjuk meg sóval. Pihentessük 10 percig, amíg kiereszti a felesleges levet magából.

Nyomkodjuk ki, majd szórjuk meg borssal. Közben a vízbe beleöntjük az ecetet, a cukrot és a köményt és körülbelül 2 percig összefőzzük. Hagyjuk hűlni, végül öntsük a káposztára. Lehet rögtön is fogyasztani, de a hűtőben is tárolhatjuk.
 
1 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Kipróbálom mert nagyon egyszerű.