16 °C
borús égbolt
2025. április 25., péntek
Márk

Diós piskóta

2021. november 12.
89.7391
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy őszies sütemény, melyet érdemes most elkészíteni, hiszen a friss dióval még finomabb az eredmény. A tortát elkészítést követően bármilyen krémmel meg lehet tölteni ízlés szerint.


Hozzávalók:
180 g liszt
4 db tojás
250 g barna cukor
150 g darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
1 fél citrom reszelt héja
1 teáskanálnyi sütőpor
9 evőkanál víz

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjéket verjük kemény habbá a cukorral. Ezután apránként óvatosan a tojássárgáját is belekeverjük, valamint az olajat és a vizet. A száraz hozzávalókat egy külön tálban keverjük össze. Ha minden nedves hozzávaló már benne van, akkor apránként a száraz hozzávalókat is belekeverjük, itt már spatulával dolgozzunk.

Tegyük a tésztát tortaformába, majd előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük. Fogpiszkálóval nézzük meg, megsült-e torta.
2 hozzászólás

eperjam

3 éve, 8 hónapja és 27 napja

Jó drága a dió röhögő smiley de azért jó recept.

válasz erre

zitucska

3 éve, 8 hónapja és 27 napja

Ez nagyon jó. Imádom a diós sütiket.

válasz erre