2019. június 20., csütörtök • Rafael

Dijoni csirkemell

Mariann , 2019. április 15.
A dijoni mustár egy sokkal erősebb mustár, mint a megszokott, így húsok pácolásához kiváló alapanyag. Ha kedveled a pikánsabb ízvilágot, akkor próbáld ki az alábbi receptünket, melyhez tálalhatsz rizst vagy más köretet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db csirkemellfilé
 6 evőkanál dijoni mustár
 2 evőkanál olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 2 ág kakukkfű
 só, bors

Elkészítés:
A húsokat mossuk meg és kicsit törölgessük meg. Ezután egy tálban keverjük össze a mustárt, az olajat, a zúzott fokhagymákat, a kakukkfüvet, a sót és a borsot. Ebben a pácban forgassuk meg a csirkemelleket és hagyjuk őket 1-2 órát pácolódni a hűtőben.

Ezután egy tepsit vagy egy tűzálló tálat kenjünk ki kevés zsiradékkal, helyezzük bele a csirkemelleket és öntsünk egy kevés vizet alájuk. Fedjük le fóliával és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük. A végén a fóliát vegyük le és pirítsuk egy kis ideig még a csirkéket.
 
nincs még hozzászólás