0 ℃Tiszta idő
2020. február 28., péntek • Elemér

Darált húsos rakott krumpli

Mariann , 2020. január 11.
Mai receptünk a magyarok egyik kedvenc egytálétele, a rakott krumpli, amit nem a hagyományos módon elkészítve mutatunk meg. Ez a rakott krumpli ugyanis darált hússal készül, így egy igazán kiadós étel.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 600 g burgonya
 250 g darált sertéshús
 só, bors
 fűszer paprika
 étolaj
 1 db alma
 2-3 gerezd fokhagyma
 3 evőkanál sűrített paradicsom
 1 marék reszelt sajt
 1,5-2 dl tejföl

Elkészítés:
A burgonyákat héjukban főzzük meg enyhén sós vízben, majd pucoljuk meg őket és vágjuk vékonyabb karikákra. A raguhoz a hagymát vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg, majd hozzáadjuk a darált húst is, és fehéredésig sütjük. Szórjuk meg sóval, borssal, fűszerpaprikával, mehet hozzá a zúzott fokhagyma és a sűrített paradicsom. Kevés vizet adunk hozzá és alacsony lángon főzzük a ragut.

Ha minden kész, akkor egy edényt vajazzunk ki és az aljára tegyünk krumplit. Mehet rá a húsos ragu, majd egy kevés reszelt sajt és ismét egy réteg burgonya. A tejfölt keverjük el kevés sóval, borssal és fűszerpaprikával majd kenjük rá a burgonyára és egy újabb adag sajttal megszórva tegyük a 190 fokra előmelegített sütőbe és süssd meg 25-30 perc alatt.

Fotó: Kitchen stories
 
nincs még hozzászólás