Hozzávalók:
500 g pulykacomb
100 g gomba
100 g sárgarépa
5 dkg póréhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
fél kaliforniai paprika
olívaolaj
ízlés szerint curry
egy kevés friss gyömbér
só, őrölt bors
tejszín
Elkészítés:
A pulykát vágjuk csíkokra, a póréhagymát karikákra, míg a fokhagymát és a gyömbért vékony metéltre. Az olajon pirítsuk meg a fokhagymát és a gyömbért, majd adjuk hozzá a póréhagymát is. Amint megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a húst és megpirítjuk.
A gombát és a répát is vékonyan felszeleteljük, majd a sült húshoz adjuk és együtt elkezdjük párolni. Közben sóval, borssal ízesítjük. Ha már picit megpuhult a hús, akkor megszórjuk curryvel és ráöntjük a tejszínt.
Összefőzzük és végül a paprikát is beleszórjuk. Közben a rizst kifőzzük és végül együtt tálaljuk.