8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Currys pulykaragu

2014. augusztus 26.
2.9051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy finom, fűszeres ragu lesz. Érdemes hozzá barna rizst készíteni, ugyanis nem csak finomabb, de egészségesebb is. A ragu elkészítése nem bonyolult és nem tart túl sokáig sem.


Hozzávalók:
500 g pulykacomb
100 g gomba
100 g sárgarépa
5 dkg póréhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
fél kaliforniai paprika
olívaolaj
ízlés szerint curry
egy kevés friss gyömbér
só, őrölt bors
tejszín

Elkészítés:
A pulykát vágjuk csíkokra, a póréhagymát karikákra, míg a fokhagymát és a gyömbért vékony metéltre. Az olajon pirítsuk meg a fokhagymát és a gyömbért, majd adjuk hozzá a póréhagymát is. Amint megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a húst és megpirítjuk.

A gombát és a répát is vékonyan felszeleteljük, majd a sült húshoz adjuk és együtt elkezdjük párolni. Közben sóval, borssal ízesítjük. Ha már picit megpuhult a hús, akkor megszórjuk curryvel és ráöntjük a tejszínt.

Összefőzzük és végül a paprikát is beleszórjuk. Közben a rizst kifőzzük és végül együtt tálaljuk.
5 hozzászólás

Zita.Péter

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

Jujj de gusztán néz ki! Klassz recept, meg kell csinálnom, nem is kérdés!

válasz erre

Kicsi

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

Tuti megcsinálom! nagyon jól néz ki..éhes lettem! röhögő smiley

válasz erre

marco

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

Jöhet bármikor.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

Én nem vagyok egy nagy curry kedvelő.

válasz erre

blondi

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

Gusztusos étel. Hétvégi recept meg is van!mosolygó smiley

válasz erre